Vår marknadsföring

Hur vi når ut

Informus måste på ett bra sätt nå ut till de som ska använda söktjänsten och en stor del av vår omsättning återinvesteras därför i marknadsföring.

Branschmässor, event och andra kundaktiviteter är vår största och viktigaste kanal när det gäller att nå både de som använder tjänsten och de som medverkar i den. Den personliga kontakten är viktig för oss och mässorna är en bra mötesplats.

I sammanställningen nedan kan du se hur vi under den senaste tiden har marknadsfört oss, samt vad vi planerar för den närmaste framtiden.

Årets Ametist

Informus instiftade 2006 ett nytt pris för mötesbranschen - Årets Ametist. År 2016 var det den tionde och sista gången som utmärkelsen Årets Ametist delades ut till den hemsida inom mötesbranschen som bäst kombinerade egenskaperna Säljande, Informativ, Användarvänlig och Aktuell.

Priset instiftades av Informus för att inspirera och lyfta fram bra hemsidor bland Sveriges konferensanläggningar. Priset skulle inspirera och premiera användandet av webben som marknadsföringskanal för mötesbranschen.

Mer om Årets Ametist - bästa hemsida i mötesbranschen »

Mässor

Branschmässor och även vissa publikmässor är en viktig kanal när det gäller att personligen få träffa både de som använder tjänsten och de som medverkar i den. Den personliga kontakten är viktig för oss och mässorna är en bra mötesplats.

På vissa mässor satsar vi också på samlingsmontrar (läs mer här) tillsammans med några av våra annonsörer. De får via Informus möjlighet att vara en del av en stor och synlig mässmonter till ett fördelaktigt pris.

Annonsering

Merparten av vår annonsering sker i första hand på nätet, bl a på Google där vi syns på vissa ord med anknytning till söktjänsten - som t ex "konferens", "festlokal" och "weekendpaket".

Vår satsning på tryckta medier är numera mycket begränsad och de gånger vi annonserar är det i första hand i dags- och kvällstidningar eller i olika specialbilagor. Här är ett exempel med koppling till vår kampanjsajt om Spökhotell.

Redaktionell bevakning

En viktig del i marknadsföringen är att nå ut till media för att få redaktionell uppmärksamhet. Vi skickar då och då ut pressmeddelanden för att berätta om vad som händer hos Informus. När vi för några år sen lanserade en s(p)öktjänst för att hitta spökhotell, resulterade det i en del artiklar.

Likaså det aprilskämt som handlade om att man kunde boka rum på Drottningholms slott fick mycket uppmärksamhet. Ett annat år gjorde vi ett upprop till Stockholms invånare att låna ut sin lägenhet till gästerna till det årets bröllop mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Många lät sig luras och skickade in uppgifter om alla fina våningar de ville låna ut.

MedieDatum
ExpressenArtikel "Checka in på ett spökhotell" »
AftonbladetArtikel "Checka in på ett av Sveriges spökhotell" »
YouTubeAprilskämt "Hovet saknar logi för bröllopsgästerna" »
Radio StockholmIntervju om aprilskämt »

Visningsresor och event

Att komma ut i landet och träffa både de som använder tjänsten och de anläggningar som finns med i Informus är viktigt för oss.

Vi bjuder därför in bokare till visningsresor då vi åker runt och visar upp en eller flera anläggningar. Ibland ordnar vi också event där vi är på en plats och bjuder in till ett intressant evenemang.

Radio

De tävlingar vi har tillsammans med radion är ett sätt att tillsammans med konferensanläggningar och hotell nå ut via den redaktionella delen av radion. Under ett par veckor kan lyssnarna vinna en weekend på något trevligt hotell vilket brukar locka c:a 500 tävlande varje vecka. Här är ett exempel på hur det kan låta.

Kampanj- och partnersajter

Informus sökmotor används också på andra sajter för att informera om hotell och mötesanläggningar. En del är våra egna och fungerar som en förlängning eller komplement av vår huvudtjänst, en del driver vi på uppdrag av andra företag.

Här nedan kan du läsa lite om de olika sajter som använder vår sökmotor.

HemsidaInnehåll
julbord.info Söktjänst för julbord runt om i landet.
porrfritt.se Roks hemsida med info om porrfria hotell som vi driver åt dem.
konferensavtal.se Vår egen sajt som innehåller info om vilka anläggningar som har statliga konferensavtal.
hotell-stoxa.se Information om hotell nära utställningsplatsen STOXA har vi samlat här.
spökhotell.se Spökhotell och spökhistorier från hotellen har vi samlat på denna sajt.

Vill du veta mer mailar du till . Du kan också ringa 018-34 62 00.

Heta tips

Här får du förslag på några ställen som är värda att titta närmare på!

Noors Slott 

Kom och njut hos oss, endast 15 min från Arlanda, Varmt Välkomna!

Aktuellt

Till Informus Facebook